Koča Kočna

6 oseb

50 m²

Pogled na gore

Velika planina 77
1242 – Stahovica
Slovenija

Koča Kočna stoji tik pod vrhom, v osrčju Velike planine in nudi prenočišče za 6 oseb.

Notranjost Kočne je med bolj tradicionalnimi, les jo naredi domačo in udobno. V dnevnem prostoru pritličja se nahaja pograd za dve osebi, v zgornjem nadstropju pa so nizka ležišča za štiri osebe. V njej sta tudi opremljena kuhinja in kopalnica s tušem. Za prijetno sobno temperaturo poskrbi ogrevanje na elektriko. Za še večje udobje in pristno vzdušje pa si lahko zakurite tudi kaminsko peč.

Poleg miru in spokojnosti vam nudi ograjen zunanji prostor za uživanje prelepega razgleda na Kamniško-Savinjske Alpe ob vaši jutranji kavici. 

V okolici je veliko pohodniških poti, razgledišč s čudovitimi razgledi, smučišče in sankališče. V bližnjih planinskih domovih si lahko privoščite tradicionalno kulinariko. Obiščete lahko edinstveno Planšarsko naselje z muzejem, kjer lahko v poletnih mesecih poizkusite avtohtone jedi in se okrepčate s svežim mlekom. V neposredni bližini koče se v poletnem času nahaja okrepčevalnica “Sladki kot”, kjer najdete najrazličnejše dobrote in spominke.

Doživite čudovita zimska jutra in nepozabne zahode na nadmorski višini 1600 m, kjer se podnevi sneg iskri v tisočih kristalih, ponoči pa vas očara čarobno zvezdnato nebo. Velika planina je kraj, kjer se čas vrti počasneje, kjer se dan začne z dogodivščino, zaključi pa s popoldanskim počitkom v zavetju koče Kočna.

Lokacija koče Kočna je edinstvena saj se nahaja na robu vzhodne in zahodne strani planine, le 10 minut hoje od gostišča Zeleni Rob (prva postaja sedežnice Velike planine) ter 15 min od Planšarskega naselja.

  1. Izhodišče: Spodnja postaja nihalke pod Veliko Planino (location: 46.30533077570222, 14.608958899670634)
  2. Z nihalko se zapeljite do zgornje postaje.
  3. Od stavbe zgornje postaje gondole nadaljujte po stopnicah do spodnje postaje sedežnice (2 min) in se s sedežnico zapeljite do naslednje postaje (Zeleni rob).
  4. Nadaljujte do gostišča Zeleni rob – 3 min hoje po cesti navzdol (glejte ozbačbe ob poti). Od gostišča nadaljujete po cesti proti severo-vzhodu (sledite označbam za Pastirsko naselje) do naslednjega kažipota “Za Gradiščem” (Kažipot se nahaja pred razglednim ovinkom v desno, kjer se vam odpre pogled na vzhodno stran planine) – 5 min.  Koča Kočna se nahaja tik ob kažipotu ob cesti na vaši desni.

Pot boste še lažje našli s pomočjo zemljevida.

Zemljevid – lokacija koče

Z oddajo povpraševanja se strinjate z našimi pogoji uporabe in uporabo vaših zgoraj navedenih osebnih podatkov.

Koledar zasedenosti

Zagotovite si svoj termin