Novice

Aktualno

Ponosni dobitnik nagrade platforme Booking

Ponosni smo, da smo prejeli nagrado od Booking.com – Traveller Review Award 2021, še posebej zato, ker je bilo lansko leto polno nepričakovanih izzivov.

Dragi gostje, hvala vam za zaupanje in veselimo se vašega obiska tudi v letu 2021.

Zagotovite si svoj termin za bivanje v planinskih kočah na Veliki planini že danes. Izbirate lahko med petimi kočami, od katerih vsaka na svoj način nudi prijetno bivanje.

V zavihku “nastanitve” si lahko ogledate koče Pinja, Rušovc in Lepenatka, kmalu bodo na voljo tudi slike koč Vetrnice in Irenca.


Prid’te na pwanino, se bomo imel’ fino 🙂

Irenca je OMG koča!

Oglejte si prispevek našega gosta Ryan-a, ki je preživel zanimiv dan v koči Irenca. Ryan je svetovno priznan influencer z milijoni sledilcev iz celega sveta. Tokrat si je postavil izziv obiskati najbolj zanimive in odštekane Rbnb nastanitve po svetu. Kot eno izmed treh najbolj zanimivih oziroma “odštekanih” nastanitev, kot pravi sam si je izbral prav našo kočo Irenca. Obiskal jo je v januarju letos. Skozi zanimiv prispevek lahko spoznate zakaj je koča Irenca res tako posebna. 

Izjave “Najbolj nor razgled mojega življenja.” in “Slovenija je najlepša država.” opišejo izkušnjo, ki jo deli z nami. 

Hvala Ryan!

Velika planina bogatejša za novo šestsedežnico

Velika planina ponosno predstavlja novo pridobitev. Z letošnjim letom naši gostje lahko uporabljate novo, moderno šest-sedežnico, ki povezuje zgornjo postajo nihalke in Gradišče, vrh Velike planine. Z novo sedežnico je vožnja še hitrejša in bolj udobna. Omogoča lažji prevoz prtljage ter varnejši prevoz koles. 

Dnevi se daljšajo in planina že dobiva čarobno pomladno podobo. Pridite in se naužijte prelepih razgledov v neokrnjeni naravi. Vabljeni v naše koče. 

Več informacij o aktualnem voznem redu in cenah najdete na spletni strani Velike planine.

Remont nihalke in sedežnice

❗️OBVESTILO OBISKOVALCEM VELIKE PLANINE❗️Obveščamo vas, da bo od 21. 3. 2022 do 10. 4. 2022 potekal letni remont nihalke, zato v tem času nihalka in sedežnica ne bosta obratovali.

Za informacije o možnih načinih dostopa do koč in logistike med časom remonta smo dosegljivi na gsm +386 51 257 793 in ifeelalps@korca.si.

Zaradi vzdrževalnih del v oktobru velja nov vozni red

Spoštovani!

Obveščamo vas, da od 4. oktobra 2021 do 24. oktobra 2021 na nihalki ter sedežnici potekajo redna letna vzdrževalna dela v večjem obsegu, zato bo v tem času veljal spremenjen obratovalni čas žičniških naprav.

Nihalka bo 4.10.2021 – 24.10.2021 obratovala od ponedeljka do petka vsak dan štirikrat dnevno in sicer ob 8:00, 9:00, 15:00 ter ob 16:00.

Nihalka bo ob sobotah in nedeljah obratovala po rednem voznem redu in sicer od 8:00 – 17:00, vsako polno uro.

Sedežnica bo obratovala vsak dan od ponedeljka do petka dvakrat dnevno in sicer ob 8:30 ter ob 15:30. Izjemoma bo sedežnica popolnoma zaprta od ponedeljka, 11.10.2021 do vključno ponedeljka, 18.10.2021, tudi med vikendom.

Sedežnica bo ob sobotah in nedeljah (razen vikenda od 16.10. do 17.10.2021) obratovala po normalnem voznem redu in sicer od 8:30 – 16:15.

Po zaključku vzdrževalnih del bosta nihalka in sedežnica ponovno obratovali po rednem voznem redu.

Druženje v koči Pinja

Članica ekipe Korca, Tanja Pirc, je tekmovalka v eni od najbolj priljubljenih kuharskih oddaj MasterChef Slovenija. Na Veliko planino zelo rada povabi sotekmovalce in tokrat je prišla na obisk Kristina Jakopič iz Žirovnice. To ni bil njen prvi pohod na Veliko planino, pa kljub temu pravi, da je bil ta obisk nekaj posebnega – tudi zato, ker sta skupaj s Tanjo kuhali, brez časovnega pritiska in strogih sodnikov 😊 Poglejte video in vsekakor boste dobili tudi kakšno idejo, kako se lahko razvajate v koči Pinja.

Vabljeni v raj za pohodnike

Gibanje v naravi, prečudoviti razgledi na Kamniško Savinjske Alpe, pastriske koče in okušanje lokalne kulinarike. V začetku junija bodo na planino prišle na pašo krave in to je čas, ko Velika planina nudi edinstveno doživetje.


Nihalka in sedežnica ponovno obratujeta, vsi tisti, ki ste željni daljših pohodov, se na planino lahko odpravite po drugih poteh. Naša agencija vam nudi organizirane izlete, kot so Mala mal’ca s pastirjem in Gremo v breg pa na kisu mlek’. Pišite nam in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za potepanje po planini.

E-naslov: ifeelalps@korca.si

Prid’te na pwanino, se bomo imel’ fino. 🙂

Preberi več “Vabljeni v raj za pohodnike”

Najem koče Pinja s prečudovitim razgledom na visokogorje in Ljubljansko kotlino.

Koča Pinja se nahaja blizu nihalke na manjši planoti – stran od pohodniških poti. Zagotavlja vam miren počitek in hkrati odlično izhodiščno točko za pohode po Veliki planini. Pred kočo je velik prostor za druženje in izjemen pogled na Ljubljansko dolino, v večernih urah ta pogled postane še bolj čaroben. Koča Pinja je zelo prostorna, z veliko jedilnico in udobnimi ločenimi spalnicami. Prava lončena peč bo poskrbela za prijetno toplo bivanje, občutek domačnosti vam nudi tudi popolnoma opremljena kuhinja, topli tuš in radiatorji. Koča sprejme do 8 oseb.

Počutili se boste kot doma – opremljena je s srcem in občutkom za prijetno bivanje – in to vedo tudi veverice, stalne obiskovalke koče Pinja. 🙂

.

Preberi več “Najem koče Pinja s prečudovitim razgledom na visokogorje in Ljubljansko kotlino.”