Koča Pinja

8 oseb

68 m²

Pogled na mesto

Velika planina 40
1242 – Stahovica
Slovenija

Koča Pinja je opremljena z vsem, kar potrebuje sodoben pohodnik in je prisrčno domača. V prostorni jedilnici s pravo krušno pečjo, vas bo pričakala dobrodošlica lokalnih dobrot. Večerne ure si boste lahko popestrili z družabnimi igrami in knjigami. Imeli boste edinstveno družbo ob jutranji kavi – kočo zelo rade obiščejo veverice, ker smo poskrbeli tudi za njih. Hrana v ptičji hišici je ves čas na voljo tudi tem obiskovalkam. 

Koča Pinja se nahaja le 10 min stran od nihalke, na majhni planoti v smrekovem gozdičku – stran od pohodniških poti. Omogoča vam miren počitek in hkrati odlično izhodišče za ogled Velike planine. Udobna, prijetna koča v pritličju nudi dnevni prostor z veliko jedilno mizo, kamin, kuhinjski predel s plinskim kuhalnikom in pečico, hladilnik, ločen wc in kopalnico s prho, notranjo drvarnico in dve spalnici – v eni zakonska postelja, v drugi dve enojni postelji. V zgornjem prostoru so štiri ležišča – zakonska postelja in dve enojni postelji. Kočo obdaja čudovit smrekov gozdiček in neokrnjena narava, velik vrt, ki se poleti spremeni v idiličen piknik prostor, pozimi pa v belo pravljico, ki ponuja veliko snežnih aktivnosti. Na našem vrtu že leta gostimo tudi veverice, ki vas bodo prav zagotovo prišle pozdraviti. Poskrbljeno pa je tudi za male in velike otroke. Nudimo velik izbor igrač, družabnih iger ter pripomočke za razne aktivnosti poleti in pozimi.

Koča vam je na voljo v celoti in s tem imate popolno zasebnost. 

Primerna je za 8 odraslih oseb (ali 4 odrasli in 5 otrok), idealna za dve družini, ki imajo željo po aktivnem oddihu v naravi.

Okolica vam nudi številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Vožnja s sedežnico, smučanje, sankanje, obisk Preskarjevega muzeja, ogled udornih jam Velike in Male Vetrnice, pokušina lokalnih dobrot, opazovanje ptic, krav, mravljišč in planinskih rož pa vas napolnijo z energijo in poskrbijo za popolnem oddih in čudovit spanec. 

V polno opremljeni kuhinji vas čakajo plinski štedilnik, električna pečica,  hladilnik z zamrzovalnikom, posoda, pripomočki za kuhanje, kuhinjske krpe, jedilni servis ter osnovna živila (kava, čaj, sladkor, sol, poper, olje).

  1. Izhodišče: Spodnja postaja nihalke pod Veliko Planino (location: 46.30533077570222, 14.608958899670634)
  2. Z nihalko se zapeljite do zgornje postaje.
  3. Od stavbe zgornje postaje nihalke (Šimnovec) nadaljujte po cesti desno od betonskih stopnic, ki vodijo do sedežnice. Cesti sledite cca 650m, do zavoja v levo – proti severu.
  4. Tu zapustite glavno cesto ter zavijete v levo na kolovoz, ki vas v 300m pripelje do prvih koč. Koča Pinja je prva koča na vaši levi.

Pot boste še lažje našli s pomočjo zemljevida, videa posnetka in GPX sledi spodaj.

Zemljevid – lokacija koče
Kratek video posnetek poti do koče
Prenesite GPX sled

Sled si lahko prenesete na računalnik ali na pametni telefon in se z njo navigirate do koče. Na voljo je veliko aplikacij, ki znajo upravljati z GPX sledjo (npr.: Google earth, ViewRanger, GPX Viewer, Geo tracker,…).

Z oddajo povpraševanja se strinjate z našimi pogoji uporabe in uporabo vaših zgoraj navedenih osebnih podatkov.

Koledar zasedenosti

Zagotovite si svoj termin

Ocene naših gostov