Kako do cilja?

Z avtomobilom do nihalke

Z avtomobilom od Kamnika do spodnje postaje nihalke na Veliko planino potrebujete le 15 minut.

Pot poteka mimo naselij Spodnje in Zgornje Stranje. Na odcepu pri tovarni Calcit zavijete proti Stahovici in pot nadaljujete v smeri Kamniške Bistrice. V nekaj minutah vožnje po dolini Kamniške Bistrice prispete na večje parkirišče, kjer levo zagledate spodnjo postajo nihalke.

Cena povratne vozovnice za nihalko in sedežnico znaša 17€ po osebi.

Z avtobusom do nihalke

Informacije o voznem redu avtobusov najdete na spletni straneh Avtobusne družbe Arriva. Vožnja običajno traja okrog 15 minut.

Možen je tudi predhodni spletni nakup vozovnic.

Za načrtovanje poti si lahko pomagate tudi z aplikacijo Google transit, ki vam zelo pregledno prikaže možnosti javnega prevoza.

S taksijem do nihalke

Najhitreje boste do spodnje postaje nihalke prispeli prav s taksijem. Vožnja traja približno 15 minut.

Kamnik ponuja več taksi ponudnikov med katerimi lahko izbirate: Taxi Kamnik, Taxi Alma.

Z avtomobilom

Kamnik je v neposredni bližini, 20 kilometrov severno od glavnega mesta Ljubljane. Do Kamnika vodi več dobro označenih prometnic.

Najbližja pot iz Ljubljane je preko križišča Tomačevo ter mimo mest Trzin in Mengeš. Vožnja običajno traja okrog 30 minut.

Z avtobusom

Informacije o voznem redu avtobusov najdete na spletni straneh Avtobusne postaje Ljubljana in Avtobusne družbe Arriva. Vožnja običajno traja okrog 50 minut.

Možen je tudi predhodni spletni nakup vozovnic.

Za načrtovanje poti si lahko pomagate tudi z aplikacijo Google transit, ki vam zelo pregledno prikaže možnosti javnega prevoza.

Z vlakom

Vožnja z vlakom je naravi prijaznejša oblika potovanja. Prepustite se vožnji z vlakom in uživajte v prelepih panoramskih pogledih na okolico. Izognete se prometnim zamaškom in v Kamnik pridite v pravem času. Vožnja običajno traja 45 minut.

Informacije o cenah in voznem redu vlaka najdete na spletni strani Slovenskih železnic.

Za načrtovanje poti si lahko pomagate tudi z aplikacijo Google transit. Google Transit je storitev, ki omogoča načrtovanje poti z javnim prevozom in tako spodbuja uporabo naravi prijaznejših oblik potovanja. Storitev bo v pomoč tako izkušenim popotnikom kot tistim, ki so si nahrbtnik prvič oprtali na rame in se morda podajajo na prvo samostojno pustolovščino.

S taksijem

Najhitreje boste v Kamnik prispeli prav s taksijem. Ljubljana ponuja vrsto taksi ponudnikov med katerimi lahko izbirate: Taxi društvo Ljubljana, Metro Ljubljana, Taxi Žabec, Taxi Kamnik.