Luksuzna koča Irenca

6 oseb

60 m²

Razgled na gore

Velika planina 97
1242 – Stahovica
Slovenija

Visoko tehnološka luksuzna koča ima izjemen pogled na Kamniško-Savinjske Alpe ter Gorenjsko in je najnovejša na Veliki Planini (april 2021). Ima vse, kar bi si zaželeli za sproščen in brezskrben odih v gorah, prav tako pa vam moderne tehnične naprave prek tablice ali osebnih naprav omogočajo hiter priklop na Internet, povezavo na TV in SONOS audio sistem. Koča je skozi vse leto ogrevana/hlajena na bivalno temperaturo, kaminska peč pa vam lahko služi za boljše ambientalno razpoloženje. V notranjosti vas pričakuje opremljena kuhinja in dnevni prostor z veliko mizo ter otroškim kotičkom z igrami, ne manjkata pa tudi topel tuš in radiator za ogrevanje brisač. Dodatno razkošje ponuja v kamen izklesana vinska klet z povprečno letno temperaturo 3-5 stopinj in v kočo vgrajeno finsko savno. Koča lahko sprejme do 6 odraslih oseb in enega otroka do starosti 9 let.

V polno opremljeni kuhinji vas čakajo indukcijska plošča, električna pečica z možnostjo parnega pečenja ali ogrevanja z mikrovalovi,  hladilnik z zamrzovalnikom, posoda, pripomočki za kuhanje, kuhinjske krpe, jedilni servis ter osnovna živila (kava, čaj, sladkor, sol, poper, olje).

Za uživanje v prekrasnem razgledu so pod oknom nameščeni 2 veliki leseni klopi in unikatna miza za 12 oseb,  miza narejena iz velikega debla za pijačo dobrodošlice, za piknika željne goste pa je na voljo zidan žar, z vso potrebno opremo in pomožno mizo z dvemi klopmi. Na voljo pa sta tudi dva ležalnika.

Koča je opremljena z vrhunskimi ležišči. V zgornji sobi je ena zakonska in dve enojni postelji, ki v podstrešnem prostoru pričarajo z ambientalno nastavljivo barvno svetlobo čarobno odmaknjeno vzdušje, do katerega se pride s robustno dvižno lestvijo, v osrednjem prostoru je raztegljiv kavč za dve osebi, posebnost koče pa je otroški kotiček z igrami za mlade in starejše, ki so lahko vedno pod budnim očesom mame iz kuhinje.

Razvajate se lahko v idilični finski savni, ki je v notranjosti koče. Peč na drva priznanega finskega proizvajalca Harvia poskrbi za pristno izkušnjo.

Povprečna letna temperatura na Veliki Planini pod zemljo je za 2-5 stopinj nižja, kot v dolini. To omogoča vedno nizke 3-5 stopinj celzija visoke povprečne temperature v vinski kleti, ki je založena z kvalitetnimi slovenskimi vini. Klet je kot velik hladilnik primerna za shranjevanje živil ali hlajenje pijače.

Koča vam nudi iPad tablico za hišno upravljanje, pregledovanje in nastavitev vseh naprav, pregled video vsebine navodil za uporabo koče in naprav, Samsung LCD TV, SONOS audio sistem, 50M/20M internetni priključek, dve klimatski napravi za ogrevanje in hlajenje, prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote.

Koča vsebuje množico družabnih iger, knjižni kotiček, prav tako pa sta na voljo daljnogled in zvezdogled za najmlajše. V zimskem času so na voljo tudi sani in krplje.

Luksuzna koča Irenca se nahaja v osrčju Velike planinine.

  1. Izhodišče: Spodnja postaja gondole pod Veliko Planino (location: 46.30533077570222, 14.608958899670634)
  2. Z gondolo se zapeljite do zgornje postaje.
  3. Od stavbe zgornje postaje gondole nadaljujte po stopnicah do spodnje postaje sedežnice (2 min) in se s sedežnico zapeljite do naslednje postaje (Zeleni rob).
  4. Nadaljujte do gostišča Zeleni rob – 3 min hoje po cesti navzdol (glejte ozbačbe ob poti). Od gostišča nadaljujete po cesti proti severu, ki vas v 5 minutah pripelje v Turistično naselje, kjer boste kmalu zagledali prikupno kočo Irenca na vaši levi.

Pot boste še lažje našli s pomočjo zemljevida, videa posnetka in GPX sledi spodaj.

Zemljevid – lokacija koče
Kratek video posnetek poti do koče
Prenesite GPX sled

Sled si lahko prenesete na računalnik ali na pametni telefon in se z njo navigirate do koče. Na voljo je veliko aplikacij, ki znajo upravljati z GPX sledjo (npr.: Google earth, ViewRanger, GPX Viewer, Geo tracker,…).

Z oddajo povpraševanja se strinjate z našimi pogoji uporabe in uporabo vaših zgoraj navedenih osebnih podatkov.

Koledar zasedenosti

Zagotovite si svoj termin

Ocene naših gostov